Puds lammekødet fri for sener og skær det ud i store tern. Pil skalotteløgene.
Varm olivenolien op i en stor, tykbundet gryde. Smid kødet i gryden, og brun det på alle sider.
Tilsæt skalotteløgene, laurbærblade, rosmarin, kanelstang, eddike, tomatpuré, vand og rødvin. Halver tomaterne, og vend dem i.
Lad stifado'en simre over svag varme i halvanden times tid. Smag til med salt og peber.
Ovnbagte kartofler:
Vask og skrub kartoflerne, skær dem i både, og vend dem i olivenolie, groft salt og friskkværnet peber.
Hæld kartoffelbådene over i en bradepande, og bag dem ved 200 grader til de er gyldne og sprøde. Det tager ca 45 minutter. Vend dem gerne et par gange undervejs.
Stifado er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Athen Marathon. Læs mere om bogen.