De nye kartofler skal først skrubbes og herefter lægges i en gryde med vand der akkurat dækker. Tilsæt salt, og lad vandet koge op. Skum af, skru ned på lavt blus, og lad nu kartoflerne småkoge i 8-12 minutter indtil en lille skarp kniv går let igennem. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem køle af.
Kog de grønne bønner i letsaltet vand 6-8 minutter. Hæld vandet fra bønnerne, og lad dem køle af.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør stegepande. Hak dem groft, og hæld dem i en stor skål.
Skær skalotteløg i skiver, brun dem i lidt olivenolie på panden, og hæld dem i skålen med de hakkede pinjekerner. Tilsæt finthakket purløg, revet parmesan, olie, citronsaft, salt og peber. Vend kartofler og bønner i skålen.
Opskriften på sund kartoffelsalat med grønne bønner er fra Maratonkogebogen. Læs mere om bogen her.