Fjern evt. fedt og sener fra kyllingen og skær kødet i mundrette stykker. Hak løg og hvidløg fint.
Varm olie op til middel varme i en stor gryde. Svits løg, kyllingestykker, garam masala og cayennepeber i 5 minutters tid under omrøring.
Hak gurkemejeroden og mandlerne fint. Tilsæt sammen med revet ingefær og tomatpuré. Lad det svitse yderligere i et minuts tid.
Hæld hakkede tomater og kokosmælk i gryden sammen med salt. Skru ned for blusset og lad det simre ind i 20 minutter uden låg (eller længere tid, hvis det passer dig bedre).
Raita:
Bland A38 med fintrevet ingefær, spidskommen og salt i en røreskål.
Flæk agurken, skrab kernerne væk med en teske og skær resten af agurken i små tern. Rør agurken i dressingen.
Servering:
Anret tikka masalaen i dybe tallerkener med lidt perlebyg og en stor skefuld raita.
Pynt med hakkede mandler og persille – og et squeeze lime.