Gør to røreskåle klar til de to farver dej. Fremgangsmåden er den samme:
Bland alle de tørre ingredienser sammen. Skær det kolde smør i småbitte tern og ælt dem grundigt ind i melet. Dejen vil smuldre – nærmest som rasp – og det er meningen.
Pisk ægget godt sammen. Fordel ægget ligeligt i de to portioner dej – det er ca 26 g æg til hver.
Rør eller ælt dejene sammen og læg dem hver for sig mellem to store stykker husholdningsfilm. Rul ud mellem filmen (så dejen ikke klæber til kagerullen) til ca 5 millimeters tykkelse.
Læg de flade dejstykker – stadig indpakket i husholdningsfilmen – på et skærebræt og stil dem i køleskabet en times tid.
Saml hjerterne:
Skær lidt mere end halvdelen af dejen i lange, 5 mm brede strimler. Saml hjerterne ved at bygge en blok af 4x4 strimler i skiftende farver dej.
Rul resten af dejen til en pølse, 2 cm i diameter (den skal passe med siden af blokken). Halvér pølsen og sæt halvdelene fast på blokken af strimler som buer på et hjerte.
Pak det hele i husholdningsfilmen og læg på køl igen, cirka 1 time mere.
Skær ud og bag:
Tænd ovnen på 180° C (varmluft).
Skær dejen ud i skiver à ca 5 mm med en skarp kniv. Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Julesmåkagerne flyder ikke ud, så kan lægges ret tæt.
Bag julehjerterne i ca 12-14 min, til den lyse dej er bagt let gylden. Lad de glutenfri julesmåkager køle af på en bagerist. Opbevar dem i en tætsluttende kagedåse. De kan holde i dagevis, men er nok ret hurtigt spist.