Rør kyllingekød, havregrød, salt og finthakket hvidløg sammen til en ensartet fars.
Varm rapsolien op til middel varme i en stor stegepande. Form ca. 10 kødboller på størrelse med golfbolde og steg dem gyldne. Vend dem undervejs, så de bliver stegt på alle sider. Stegetiden er ca. 15 minutter i alt. Læg fire af kødbollerne på køl straks til madpakken i morgen.
Hakket salat:
Skær kålen i mindre stykker og hæld den i foodprocessoren sammen med tranebær, hasselnødder og skiver af æble. Kør et par korte omgange, så det hele akkurat er hakket. Vælg selv hvor groft. Kan også hakkes med en skarp kniv.
Vend salaten med citronsaft og rapsolie i en salatskål.
Avocadopesto:
Fyld hvidløg, avocado, hasselnødder, parmesan, salt peber og citronsaft i en foodprocessor eller blender og kør, så der stadig er lidt knasende stykker af hasselnød i pestoen.