Rør gæren ud i det lune vand i en røreskål. Fjern kerner og skræl fra græskarret, og riv græskarkøddet på den fine side af et rivejern. Hæld græskar, olie, mel og salt i skålen og ælt dejen godt sammen (eller brug en røremaskine, hvis du har sådan en).
Læg bagepapir i en bradepande (ca 25×30 cm). Fordel dejen i et jævnt lag. Den er klistret, så hæld et par dråber olie på fingrene. Dæk med et rent viskestykke og sæt til hævning et lunt sted i 45 minutter.
Smelt smør, brun farin, kanel og ingefær i en kasserolle, og rør rundt til sukkeret er helt opløst. Med lidt forsigtighed – smeltet sukker er varmt!
Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
Tag igen lidt olie på fingrene og tryk nogle dybe huller i den færdighævede dej. Fordel den varme sukkermasse ud over dejen, og sæt bradepanden i ovnen.
Bag den sundere brunsviger i ca. 25 minutter – kagen under sukkermassen skal være sprød på toppen. Lad kagen køle lidt af, før du skærer den ud. Spis den helst samme dag – der er brunsviger absolut bedst (alternativt kan kagen varmes op et par minutter i ovnen.