Hæld sukker, farin, olivenolie og æg i en røreskål. Tilsæt kanel, vaniljesukker, natron og salt, og pisk det hele sammen med en håndmixer. Pisk gerne 1-2 minutter, til sukkeret er helt opløst.
Tilsæt havregryn, havremel og rosiner, og rør det grundigt sammen.
Sæt skålen til side og lad dejen hvile i 15 minutters tid.
Tænd ovnen på 180° C (varmluft).
Fordel dejen i 12 portioner på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug fx to spiseskeer eller en mekanisk isske. Hold lidt afstand mellem dejkuglerne, da cookies’ene flyder ud under bagningen.
Bag de glutenfri amerikanske cookies i 10-11 mininutter.
Flyt bagepapiret med de nybagte cookies over på en bagerist og lade dem køle helt af. Træk gerne bagepapiret med cookies’ene hen over kanten af bagepladen, så får de det helt rigtige krakelerede look.