Hæld yoghurten i en skål og bland presset hvidløg, finthakket ingefær, garam masala, gurkemeje, chilipulver, salt og limesaft i.
Skær kødet fra kyllingelårene i mundrette stykker, og bland det omhyggeligt i marinaden. Bruger du kyllingebrystfilet, skal kødet skæres i tern på ca 2x2 cm.
Mariner kødet i køleskabet natten over (eller til nød en time ved stuetemperatur) – f.eks. i en plastikpose der er nem at vende rundt en gang imellem.
Hæld kød og marinade i et ildfast fad, og bag det i en forvarmet ovn ved 225° C i 12-15 minutter.
Raita:
Flæk agurken, fjern kernerne, og skær resten i små tern. Bland yoghurt og agurketern, smag til med salt og spidskommen. Lad raitaen trække på køl indtil servering.
Sauce:
Hak løg, hvidløg og ingefær fint. Hak mandlerne fint.
Opvarm olien i en tykbundet gryde, og svits løgene til de er gyldne. Tilsæt hvidløg, ingefær og tomatpuré under omrøring. Tilsæt gurkemeje og mandler sammen med vandet. Bring saucen i kog, og lad den simre i 3-4 minutter.
Hæld den ovnbagte kylling med marinaden i gryden, og tilsæt fløden når retten er gennemvarm. Smag til sidst til med salt, og tilsæt lidt mere vand hvis sovsen er for tyk. Pynt med hakkede mandler og persille, og server med lune naanbrød.
Kylling Tikka Masala er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Himalaya Running & Living XC Marathon. Læs mere om bogen.