100gdadler(uden sten – køb fx disse økologiske dadler)
1citron, skallen herfra
½citron, saft herfra
200gmandler(her kan du købe spanske økologiske mandler)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160° C (varmluft).
Del æggene i blommer og hvider i hver sin røreskål, og sæt æggehviderne til side.
Fjern evt sten og hak dadlerne. Jo tykkere skallen på dadlerne er, jo finere skal de hakkes.
Pisk æggeblommer med sukker og de hakkede dadler til massen er luftig og lysegul.
Hæld mandlerne i en blender og kør, til de er blevet til fint mandelmel (men stop inden melet begynder at klumpe sammen).
Rør mandelmelet i æggemassen sammen med revet skal af en hel citron og saften fra en halv citron.
Pisk æggehviderne helt stive og vend dem i dejen – ca 1/3 del ad gangen. Første tredjedel kan røres helt ud, sidste tredjedel af æggehviderne skal vendes forsigtigt i.
Smør en bageform på ca 30 cm i diameter med lidt fedtstof. Fordel dejen i formen og bag den i ca 25 minutter. Hellere for lidt end for meget – check med et lille træspyd at der akkurat ikke hænger dej ved.
Lad kagen køle helt af (her vil den også falde lidt sammen, hvilket er meningen). Sigt lidt flormelis på toppen og servér fx med en kugle is – gerne som de gør på Mallorca: en kugle mandel-is.