Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med en smule af rørsukkeret. Tilsæt mere og mere sukker, så vaniljekornene bliver jævnt fordelt. Rør det bløde smør sammen med sukkeret, til det er helt jævnt.
Tilsæt ægget og rør det i sukkermassen. Hak de 25 g mandler helt fint og bland dem i. Blend mandler til mandelmel og rør det i sammen med fuldkornsrismelet.
Tænd ovnen på 200° C (varmluft).
Fyld dejen på en sprøjtepose med en stor stjernetylle og form store kranse på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag de glutenfri vaniljekranse i 9-10 minutter (afhængig af størrelsen – tag dem ud, når de er gyldne).
Lad småkagerne køle af på en rist, og opbevar dem i en kagedåse – hvis der altså er nogle tilbage at opbevare …
Video
Opskriften giver ca 20 store vaniljekranse. Du kan også vælge at sprøjte dem med en mindre tylle og lave 30-40 små vaniljekranse, men husk at bagetiden skal forkortes med et par minutter.