Hak hvidløgsfeddene fint og bland dem med de øvrige ingredienser. Hæld marinaden i en plastpose. Læg inderfileterne i posen og bland dem godt med marinaden. Lad kyllingen marinere på køl i 1-2 timer. Vend gerne posen et par gange undervejs.
Thai-agurkesalat:
Flæk agurken, fjern kernerne og skær resten i tynde skiver. Læg agurkeskiverne i en skål sammen med grofthakket koriander, finthakket chili og rødløg skåret i tynde både. Bland soja, eddike, honning, vand, salt og limesaft, og hæld blandingen over agurkesalaten. Lad agurkesalaten trække en times tid i køleskabet (men gerne længere).
Satay-sauce:
Varm lidt olie i en sauterpande. Svits karrypastaen et minuts tid. Tilsæt kokosmælk, fiskesauce, honning og peanutbutter. Lad saucen simre, mens du rører peanutbutteret helt ud og saucen lidt efter lidt bliver tyktflydende.
Kyllingespyd:
Dup inderfileterne fri for marinade med lidt køkkenrulle og sæt dem på korte træspyd. Grill spyddene et par minutter på hver side på en grill pande, på havegrillen eller ved 225 grader i ovnen – med grillelementet tændt.
Satay med kylling er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Amsterdam Marathon i Holland.