Skær eventuelle ben ud af makrelfileterne og skær 3-4 ridser på tværs af skindet. Giv fileterne et godt drys salt og peber på kødsiden. Del evt filetterne i to halvdele, så er de lidt nemmere at håndtere under stegningen.
Varm olien på en stegepande og læg makrelfileterne på panden med skindsiden nedad. Pres med det samme fileterne flade med en paletkniv (de trækker sig ret hurtigt sammen). Steg makrelfiletterne 6-7 minutter på skindsiden, vend og steg ½ minut på kødsiden. Dryp med masser af citronsaft.
Skær blomkålen i ultratynde skiver med en skarp kniv eller et mandolinjern og hæld chilisaucen ud over.
Sød chilisauce:
Rør riseddike, honning, fish sauce, vand, presset hvidløg og chiliflager sammen i en kasserolle.
Kog op og lad det simre på svag varme i 10 minutter, til eddiken er fordampet, og saucen begynder at tage farve fra chilien.
Jævn saucen med majsstivelse rørt ud i 1 tsk vand. Sluk for blusset og lad chilisaucen køle af.