Pisk sukker og æg til det er helt hvidt og skummende. Pisk gerne 4-5 minutter – din citronmåne bliver kun lækrere af det. Smelt smørret og lad det køle lidt af, før du pisker det i æggemassen. Riv marcipanen groft og pisk den i.
Riv æblerne på den fine side af rivejernet, gerne med skrællen på, og hæld i dejen sammen med citronsaft, citronskal, mel og natron.
Vend hurtigt det hele sammen og hæld dejen over i en springform (ca 24 cm i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir eller smurt med lidt fedtstof. Smør ikke siderne af formen (se forklaring ovenfor).
Glat toppen lidt, og bag citronmånen i ca 30 minutter – check med en lille kniv, at kagen er helt gennembagt (eller check med et stegetermometer, at kernetemperaturen er omkring 95° C). Skær kagen fri af springformen og lad den køle af.
Dekoration:
Rør en hvid glasur af flormelis og limesaft. Den skal være relativt tyndtflydende, så sørg for at få al saften ud af limen. Er det en meget tør lime, kan du tilsætte lidt vand eller mælk. Husk: Jo mere du rører, jo glattere bliver glasuren. Tag en lille spiseskefuld fra, som blandes med kakao til en mørkebrun glasur. Hæld den mørke glasur i en frysepose og klip et lille hjørne af, så glasuren kan sprøjtes ud i fine streger.
Fordel den hvide glasur ud over den afkølede citronmåne. Tegn streger med den mørke glasur og træk straks efter striber på tværs med en strikkepind, en tandstikker eller et tyndt træspyd. Voila! Lad glasuren størkne, og så er citronmånen ellers klar til at blive spist.
Opbevar den på køl, hvor den sagtens kan holde sig en lille uges tid. Men holdbarheden er sjældent et problem med denne kage …