Skræl græskarret med en skarp kniv, skrab kernerne ud og skær kødet i store tern. Hak løg og hvidløg groft.
Varm olien op i en gryde på middel varme. Hæld løgene og græskarstykkerne i gryden og svits i 4-5 minutter under omrøring. Hæld det kogende vand ved og lad grøntsagerne koge i 15 minutter.
Hæld imens balsamicoeddiken i en lille kasserolle, og lad den koge ind ved lav varme til en tyktflydende glaze. Konsistensen skal være som flydende honning.
Blend suppen, så den er helt jævn, fx med en stavblender. Krydr med spidskommen, salt og rigelig friskkværnet peber. Varm suppen godt igennem.
Varm en sjat olivenolie op i en stegepande ved middel til høj varme. Steg kammuslingerne 1 minut på hver side.
Anret suppen i dybe tallerkener. Læg kammuslingerne i midten og dryp balsamico-glace rundt om. Pynt med hakket purløg.
Græskarsuppe med kammuslinger er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Boston Marathon. Læs mere om bogen.