Hæld blåbærrene i en røreskål (bruger du friske blåbær, så mos dem lidt ud. Optøede blåbær bliver most under piskningen). Riv marcipanen fint og tilsæt sammen med blødt smør, kanel og sukker, og pisk remoncen luftig med et piskeris eller en elpisker i et minuts tid. Sæt remoncen til side.
Dejen:
Bland de tørre ingredienser i skålen til din røremaskine (eller i en stor røreskål). Lun mælken til ca 36° ("lillefingervarm") og tilsæt den sammen med æggene. Sæt røremaskinen i gang og lad dejen blive blandet godt sammen. Tilsæt så det blødgjorte smør, mens røremaskinen kører, og ælt dejen i et par minutter, til den er helt jævn.
Drys lidt rismel på bordet og rul dejen ud til en firkant på ca 30x60 cm. Løft og vend evt dejen undervejs og drys med lidt mere mel, så den ikke klæber til bordpladen. Smør remoncen på – helt ud til kanterne – og fold først en tredjedel ind, og derefter den modsatte tredjedel. Rul igen til en størrelse på ca 30x25 cm.
Skær dejen i 10 lange strimler, fx med en pizzaskærer. Tag en dejstrimmel, rul den til en spiral og snur den rundt om tre fingre. Træk til sidst enden af dejstrimlen gennem kanelsnurren og placer snurren på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag med de ni andre kanelsnurrer. Dæk snurrerne med husholdningsfilm og lad dem hæve i 2-2,5 timer.
Tænd ovnen på 200° C (varmluft). Pisk et æg godt sammen og pensl snurrerne gavmildt. Bag dem 12-13 minutter. Lad dem køle af på en bagerist inden servering.
Video
Kanelsnurrerne smager bedst nybagte, men er også gode i de følgende par dage – gerne efter en tur på brødristeren.