Læg to hele sildefileter i en skål og dæk med lage fra sildeglasset.
Skær chili i tynde skiver, hak radiserne fint, skær forårsløget i tynde skiver og fordel dem sammen med ingefæren på sildefileterne.
Dæk med husholdningsfilm og lad sildene trække et par timer eller natten over på køl.
Gurkemeje-sild:
Bland skyr med mayonnaise, fintrevet gurkemeje, karry, honning, finthakkede cornichoner, finthakket kål, karse og peber.
Skær sildefileterne i 2-3 cm brede strimler og vend dem i dressingen.
Rødbede-sild:
Skræl og riv rødbeden groft, og pres lidt af væden fra i en sigte. Skær vindruerne i kvarte.
Bland rødbede og druer med mayonnaise, sesamfrø (meget gerne ristet et minuts tid på en tør stegepande), cayennepeber og sort peber.
Skær sildefileterne i 1 cm brede strimler og vend dem i dressingen.
Low-FODMAP: Skyr: Erstat med laktosefri yoghurt. Rødbede: Max 20 g pr. person, suppler med pastinak eller persillerod.Opskriften er fra bogen "Velsmurt Hjerne" om antiinflammatorisk kost.