Skræl rødbederne, og skær dem i stave. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Sauter grøntsagerne møre på en pande med 1 spiseskefuld olie i ca 6-7 minutter. Sluk for blusset, og lad grøntsagerne stå på panden.
Hak løg og hvidløg fint. Varm 1 spiseskefuld olie i en gryde eller sauterpande. Sauter til løgene er møre uden at have taget farve.
Tilsæt perlebyggen, og svits under omrøring i et minuts tid ved middelvarme. Hæld hvidvin ved, og rør godt indtil den er kogt ind i perlebyggen.
Skru ned for varmen, og hæld bouillonen på lidt efter lidt under omrøring. Tilsæt mere efterhånden som væden absorberes. Forsæt indtil perlebyggen er mør, men stadig med bid. Vurder selv, men regn med 25 minutter.
Tag risottoen af varmen, og rør parmesanosten i. Bland forsigtigt de sauterede grøntsager i risottoen, og anret med en håndfuld rejer og rigelig persille på toppen.
Perlebyg-risotto med skalrejer er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Polar Circle Marathon. Læs mere om bogen.