Vask æblerne, fjern kernehuset og skær kødet i små tern (ca 1×1 cm). Vend æblestykkerne i flydende honning, vanilje, kanel og kartoffelmel, og sæt dem til side, mens du laver crumble-dejen.
Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
Riv marcipanen groft, hak valnødderne fint og smelt smørret. Hæld marcipanen, valnødderne og smørret samt brun farin, havregryn og salt i en røreskål og pisk, til ingredienserne er blandet godt.
Smør et ovnfast fad (ca 20×20 cm eller tilsvarende) med en smule fedtstof. Hæld æblestykkerne i fadet og tryk dem lidt sammen. Dæk æblerne med et crumbledejen i et jævnt lag, og tryk også dejen lidt sammen.
Bag den glutenfri æblecrumble midt i ovnen i ca 40-45 minutter. Det skal syde og boble i kanterne og crumbledejen skal være sprød og gyldenbrun – uden at være brændt.
Spis den glutenfri æblecrumble, mens den er lun. Gerne med lidt skyr eller creme fraiche, lidt flødeskum eller vaniljeis efter smag, humør og anledning.