Riv marcipanen på den fine side af rivejernet og hæld det i en stor røreskål. Tilsæt rørsukker, vaniljesukker og blødt smør, og pisk det godt sammen.
Tilsæt de tre æg – ét ad gangen – og pisk dem i.
Tilsæt mandelmel, sorghummel, bagepulver, loppefrøskaller og salt. Rør rundt, til dejen er akkurat blandet. Tilsæt mælken og rør, til dejen er helt glat og jævn.
Fordel dejen i 12 muffinsforme – det er nemt og hurtigt med en mekanisk isske.
Bag de glutenfri muffins i 15 minutter. Flyt dem til en rist, straks de er færdigbagt, så de kan køle af.
Skær mandlerne i splitter, mens muffins'ene er i ovnen. Smelt chokoladen - i vandbad eller bare i mikrobølgeovnen – og fyld chokoladen i en lille sprøjtepose eller en frysepose med et lille hul klippet i hjørnet.
Pynt de afkølede muffins. Byg en rede lag på lag af chokolade og mandelsplitter. Læg et par påskeæg i reden og servér. Rigtig god påske!