Hak løg og hvidløg groft. Fjern kernerne fra chilien og hak resten fint. Svits løg, hvidløg og chili sammen med krydderierne i olivenolie i en tykbundet gryde. Skru ned til laveste blus, tilsæt spinaten, og rør jævnligt til den er tøet op.
Tilsæt grøntsagsbouillon og kokosmælk, og lad suppen simre i ca. 15 min. Blend med en stavblender til massen er helt jævn. Smag til med salt og rigelig friskkværnet sort peber.
Halver rugbrødskiverne, og pensl med lidt olie. Drys med lidt salt, og sæt dem i en 175 grader varm ovn i et par minutter eller rist dem på stegepanden. De skal være gyldne i kanterne, men ikke brændte.
Rist pinjekerner gyldne på en tør pande. Hak dem groft, og drys dem på suppen. Pynt den spicy spinatsuppe med masser af brøndkarse, og server med det sprøde rugbrød.