2spskrapsolie< køb fx denne økologiske, koldpressede rapsolie
Sådan gør du
Tænd ovnen på 125° C (varmluft).
Skræl rødbede og gulerødder, og riv begge dele på et fint rivejern. Bland godt sammen med alle de øvrige ingredienser.
Rul dejen ud mellem to lag bagepapir til 2-3 mm’s tykkelse – så jævnt et lag som muligt. Flyt dejen på det nederste lag bagepapir over på en bageplade.
Skær riller i dejen, fx med en pizzaskærer, så der bliver 30 firkanter.
Sæt pladen i ovnen og bag ca. 1 1/4 time. De er færdige, når kanterne begynder at brune.
Lad knækbrødene køle af på en bagerist, knæk dem fra hinanden og opbevar dem i en tætsluttende kagedåse. Knækbrødene holder et par uger. Teoretisk.
Video
Low-FODMAP: OK ved max et par stykker knækbrød pr. person.Opskriften er fra bogen "Velsmurt Hjerne" om antiinflammatorisk kost.