Fjern skindet fra laksen og skær kødet i store stykker. Drys dem med cayennepeber.
Sæt en sauterpande på middelvarme. Rist laksestykkerne i olivenolie i et par minutter (hellere lidt for lidt end lidt for meget …). Tag laksen af panden og sæt den til side.
Fjern den grove del af de grønne asparges og skær resten i stykker på ca 3 cm. Fjern stilk og kerner fra peberfrugten og skær den i store tern. Del broccolien i buketter og riv grønkålen i mindre stykker.
Sauter grøntsagerne i samme pande og olie som laksen i 4-5 minutter. Hæld laksen tilbage i panden og vend til sidste det hele i hoisinsaucen. Krydr med et rundhåndet drys friskkværnet peber. Anret på en bund af nykogt perlespelt.
Low-FODMAP: Rød spidskål: Erstat med rødkål. Grønne asparges: Erstat med grønne bønner.Opskriften er fra bogen "Velsmurt Hjerne" om antiinflammatorisk kost.