Blend mandler i en foodprocessor i et minuts tid, til du har et nogenlunde finkornet mandelmel. Tilsæt flormelis og kakao og kør et minut mere. Jo finere mel, jo glattere macarons.
Pisk æggehviderne stive, drys sukkeret i lidt ad gangen og pisk et minuts tid, til skummet er sejt og blankt.
Vend mandler og sukker i 1/3 ad gangen, og rør dejen sammen til den rette konsistens (se beskrivelse ovenfor).
Fyld dejen på en sprøjtepose. Sæt 60 toppe, der flyder ud til ca 3 cm i diameter, på en bageplade med bagepapir.
Bank bagepladen kraftigt ned på bordpladen et par gange, så evt luftbobler forsvinder og toppene flader smukt ud.
Lad de ubagte macarons stå og tørre ved stuetemperatur, indtil du kan røre ved dem med en finger uden at dejen klistrer (det tager en times tid).
Tænd ovnen på 150° C (varmluft) og giv den tid til at blive helt varm.
Sæt bagepladen med macarons i ovnene og bag dem 12 min.
Tag dem ud af ovnen, lad stå på bagepladen et par minutter og flyt så bagepapiret med macarons’ene på til en rist og lad dem køle helt af. Fjern dem forsigtigt fra bagepapiret.
Creme:
Smelt den mørke chokolade i mikrobølgeovn eller over vandbad og lad den køle lidt af (temperering er ikke nødvendig, den skal bare smeltes).
Pisk cream cheese og flormelis i chokoladen. Hæld cremen på en sprøjtepose – eller en frysepose, hvor du klipper hjørnet af. Hvis cremen er for fast, kan du blødgøre den 5 sekunder i mikrobølgeovnen.
Sprøjt ca 1/2 teskefuld creme på midten af en macaron og pres en macaron oven på, så cremen bliver skubbet smukt ud til kanten. Lad dine macarons hvile lidt før servering, så cremen kan stivne.