Hak alle nødder og tranebær fint (med fordel i en minihakker eller foodprocessor), og bland dem godt sammen med havregryn, kokosmel og kaffe. Saml dejen med peanutbutter og honning og ælt den grundigt.
Læg bagepapir i en lille bageform (ca 15×15 cm) og pres dejen god ned i formen. Den skal være ca. 1,5-2 cm tyk.
Sæt i ovnen og bag i ca 20 minutter, til kanterne er blevet lysebrune. Lad kagen køle helt af, før du skærer ud til 10 aflange energibarer.
Smelt den mørke chokolade i mikrobølgeovn eller over vandbad. Dyp de bagte energibarer i. Lad chokoladen størkne. Opbevar de glutenfri energibarer i en tætsluttende kagedåse.
Video
Low-FODMAP: Honning: Erstat med ahornsirup. Ellers OK ved 1-2 barer pr. person.
Opskriften er fra bogen "Velsmurt Hjerne" om antiinflammatorisk kost.