Hak hvidløg og rødløg fint. Hæld olivenolie i en varm gryde og svits løgene. Tilsæt kødet og brun det, mens du deler det i mindre og mindre stykker med en ske eller en gaffel.
Riv guleroden og den halve squash på den fine side af et rivejern og hæld dem i gryden.
Tilsæt hakkede tomater og tomatpure, og rør godt rundt. Tilsæt hakkede krydderurter, salt og peber og lad saucen simre på laveste blus i et kvarters tid, men gerne meget længere. Rør med jævne mellemrum.
"Spaghetti:"
Niveau 1: Kog fuldkornspasta efter anvisningen på pakken.
Niveau 2: Skær en squash i tynde, tynde strimler. Har du en spiralizer (se forklaring ovenfor), er det optimalt, men en god skarp kniv kan i princippet også gøre det.
Niveau 3: Skær spidskål (eller en anden slags kål) i ultratynde strimler med en skarp kniv.
Anret den sunde spaghetti med en stor skefuld sauce i dybe tallerkener. Pynt med friskrevet parmesan og lidt friskkværnet sort peber.