Mos bananerne med en gaffel. Hæld mosen i en stor røreskål sammen med æg, honning og vanilje. Pisk det luftigt med en elpisker i to minutter. Vend de tre slags mel, loppefrøskaller, bagepulver og rapsolie i.
Smør en springform (diameter 20 cm) med lidt rapsolie. Hæld dejen i, sæt den i ovnen straks og bag den antiinflammatoriske banankage i 25 minutter. Lad kagen køle af og tag den ud af formen.
Skrab kødet ud af avocadoen og mos det helt fint. Rør kaffepulveret i. Smelt chokoladen i mikrobølgeovn eller over vandbad, og rør den i, til cremen er helt glat. Smør cremen ud på den afkølede kage. Pynt med friske bær.
Video
Low-FODMAP: Honning: Erstat med ahornsirup. Undgå solbær og brombær, når du vælger bær til pynt. Derudover OK ved 1 stykke pr. person.Opskriften er fra bogen "Velsmurt Hjerne" om antiinflammatorisk kost.