Rør gæren ud i vandet i og tilsæt surdejen. Sigt melet ned i skålen (hold lidt at det almindelige hvedemel tilbage), tilsæt salt og rør det let sammen.
Riv grøntsagerne på den fine side af rivejernet og tilsæt.
Så skal der æltes løs. Jeg bruger en stærk røremaskine, der kører på fuld hastighed i omkring 10 minutter. Mærk efter undervejs, om der skal justeres med lidt vand, hvis dejen er for tør, eller resten af hvedemelet, hvis dejen er for våd. Dejen skal være fugtig og klæbe let til fingrene.
Smør en rummelig skål med lidt raps- eller olivenolie, og hæld dejen i. Dæk helt tætsluttende til med husholdningsfilm og sæt dejen til hævning i køleskabet i 8 timers tid – svarende til natten over.
Tag dejen ud og form den til lange, flade boller på ca 200 g stykket. Smør hænderne med lidt olie, så er det let at håndtere dejen. Læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand. Dæk dem med husholdningsfilm smurt med olie (så det ikke klæber fast), og lad dem efterhæve ved stuetemperatur i 2 timer.
Tænd ovnen på 220 grader. Fjern husholdningsfilmen forsigtigt, og pensl madpakkebollerne grundigt med sammenpisket æg. Bag dem midt i ovnen i ca 18 minutter. Lad bollerne køle af på en rist.