Blend dadlerne med honningen. Slå æggene ud i en røreskål, tilsæt dadelmassen og pisk det godt sammen.
Skræl de søde kartofler og riv dem på et fint rivejern. Riv også æblet – med skrællen på – fint. Rør begge dele i dejen sammen med rapsolien.
Bland de tørre ingredienser – mel, bagepulver, natron, alle krydderier og salt – sammen i en anden skål. Vend dem i dejen sammen med de grofthakkede valnødder.
Hæld dejen i en springform foret med bagepapir eller smurt med lidt fedtstof. Bag den antiinflammatoriske krydderkagen ca. 40 minutter. Tjek med en strikkepind, om den er færdig – der må ikke hænge ubagt dej ved – eller med et stegetermometer, der skal vise over 90°.
Smelt den mørke chokolade – enten over vandbad eller i mikrobølgeovnen – og rør stødt ingefær i. Fordel det ud over krydderkagen og drys med et par finthakkede valnødder.