Smuldr gæren i en stor røreskål. Lun mælken en smule, så den er lillefingervarm, og hæld den over. Tilsæt sukker og rør gæren ud. Pisk de to æg i.
Bland de tre slags mel sammen med salt, citronskal og smeltet smør. Rør dejen sammen og hæld den ud på et meldrysset bord. Ælt dejen godt igennem og juster med lidt mere mel, hvis den trænger.
Stil den til hævning i en skål dækket med et rent viskestykke. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse – det tager ca en time.
Rul ud, skær og fold:
Slå dejen ned, del den i fire stykker og rul dem ud i tynde cirkler – lidt mere end 30 cm i diameter. Det gør ikke noget, hvis cirklerne ikke er helt cirkelrunde – de skal skæres til senere.
Smør et lag nøddecreme på tre af dejcirklerne og læg dem oven på hinanden – den øverste cirkel skal ikke have nøddecreme på! Læg en stor tallerken oven på og brug den til at skære kanterne rene efter, så kagen bliver smukt rund.
Tryk et almindeligt drikkeglas lidt ned i midten af kagen, og skær herefter 16 snit helt igennem lagene, så kagen bliver delt i 16 lige store strimler.
Tag fat i strimlerne to og to. Rotér dem først to hele omgange og til sidst yderligere en halv omgang, så enderne er lodrette. Pres enderne godt sammen, så de ikke går op under efterhævning og bagning. Brug evt et par dråber vand til at “lime” dejen sammen med. Det kan godt anbefales at se videoen ovenfor – der er det meget let at gennemskue fremgangsmåden.
Efterhæv og bag:
Dæk stjernebrødet med et rent viskestykke eller et par stykker husholdningsfilm, og lad det efterhæve i 30-40 minutter.
Pisk et æg sammen og pensl rigeligt. Træk stjernen med bagepapiret over på en bageplade og sæt den i ovnen i 18-20 minutter ved 180 grader (varmluft).
Lad stjernebrødet køle af, og drys herefter med lidt flormelis gennem en sigte. Spis det helst samme dag – eller lun det lidt på brødristeren dagen efter.