Rør gæren ud i vandet, hæld i en blender eller foodprocessor. Skræl rødbeden, skær den i små stykker og hæld i. Blend til fin mos.
Bland rødbedemosen med mel og salt i en røreskål eller en røremaskine og ælt dejen godt sammen. Juster med lidt mere vand eller mel – dejen skal akkurat slippe fingrene uden at være tør. Sæt dejen til hævning 1 time på et lunt sted eller natten over på køl.
Tænd ovnen på 225° C (varmluft).
Del dejen i to. Rul hver af dem tyndt ud med en kagerulle på et bord drysset med havremel. Hvis det driller, så rul dejen ud mellem to stykker bagepapir direkte på bagepladen.
Blend ingredienserne til pizzasaucen og fordel den på pizzabundene. Skær tomaterne i tynde skiver og fordel dem på pizzaerne. Drys med revet mozzarella.
De glutenfri pizzaer bages 8-9 minutter på en bageplade med bagepapir eller på en bagesten. Anret dem med en håndfuld frisk rucola på hver – og et par dråber olivenolie.