Pisk sukker og æg til det er helt hvidt og skummende. Pisk gerne 4-5 minutter – muffinsene bliver kun lækrere af det. Tilsæt olivenolie og pisk det i æggemassen.
Blend pistaciekernerne – eller hak dem helt fint – der må gerne være nogle små stykker tilbage, men hovedparten skal være som groft mel. Tilsæt pistacie-melet sammen med hvid fuldkornshvedemel, bagepulver, salt og skyr. Vend dejen rundt, til det hele lige akkurat er rørt sammen.
Fordel dejen i muffinsforme – der er til 12 stk. Brug evt en mekanisk isske som beskrevet ovenfor eller blot to spiseskeer. Sæt dem i ovnen i ca. 17-18 minutter. Check med et stegetermometer, at kernetemperaturen har nået over 90° C eller brug en gaffel og check, at der ikke sidder ubagt dej på gaflen.
Tag dine pistacie-muffins ud af ovnen og lad dem køle helt af, inden du drysser dem med lidt sigtet flormelis.