Ovnbagte falafler med purløgscreme

Del:
hjemmelavede sunde ovnbagte falafler falafel opskrift
Ovnbagte falafler er lige så lækre og sprøde som de friturestegte – bare markant sundere. Foto: Jakob Valling.

Falafler er mellemøstlig fastfood, når det er bedst. Men som med det meste fastfood er der ofte alt for meget fedt. Det kan du heldigvis nemt slippe for …

Det er et af de nemmeste tricks i bogen; hvis du vil undgå friture, så brug ovnen. Det er bare ikke altid, at resultatet bliver lige så godt. Det bliver det med ovnbagte falafler. I ovnen bliver de lige så sprøde som i frituren, og den gode smag af tahin og varme krydderier kommer helt til sin ret.

 

 

Det er en god idé at have en creme eller dressing at dyppe de ovnbagte falafler i. Jeg har prøvet at ramme den klassiske smag fra grillbarens purløgsdressing, bare med den magre og proteinrige skyr fremfor creme fraiche. Vurder selv, om jeg har ramt nogenlunde plet.

Derudover er den lækre, finthakkede salat tabouleh oplagt tilbehør til en omgang falafler. Den friske og sprøde salat matcher falaflernes konsistens og styrke, så du får et perfekt mellemøstligt inspireret måltid. Du kan finde opskriften på tabouleh her.

 

 

Ovnbagte falafler er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Petra Desert Marathon i Jordan. Læs mere om bogen.

 

hjemmelavede ovnbagte falafler
Udskriv
5 fra 5 stemmer

Ovnbagte falafler med purløgscreme

Nemme, lækre og fedtfattige falafler
Forberedelse20 minutter
Tilberedning20 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 4
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Falafler:

  • 500 g kikærter (=2 dåser drænet - fx disse økologiske)
  • 50 g tahin (sesamsmør lavet af ristede sesamfrø – køb fx dette økologiske)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 håndfulde persille
  • 1 rødløg
  • 1 æg
  • 2 spsk havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk spidskommen < brug fx dette økologiske
  • 1 tsk cayennepeber < køb fx dette økologiske)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 citron, saft herfra
  • olivenolie

Purløgscreme:

Sådan gør du

Falafler:

  • Hæld vandet fra kikærterne, og blend dem sammen med tahin og hvidløg – fx med en stavblender. Hak persille og løg, og rør det i. Tilsæt æg, havregryn, bagepulver, krydderier, salt og citron, og rør dejen godt sammen.
  • Tænd ovnen på 200° C (varmluft).
  • Form falafeldejen med to spiseskeer dyppet i olivenolie, og sæt falaflerne på bagepapiret. Bag dem midt i ovnen i 20 minutter.

Purløgscreme:

  • Rør skyr med citronsaft, sennep og finthakket purløg til en lækker creme. Smag til med et lille drys salt og peber.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

Ovnbagte falafler er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Petra Desert Marathon i Jordan. Læs mere om bogen.
Del: