Nutella brioche med fuldkorn

Del opskriften:

En Nutella brioche eller Nutella-stjerne er bestemt en kage, der imponerer! Her i en lidt sundere udgave med fuldkorn.

Nutella brioche stjernekage opskrift
Nutella briochen dækket med et fint lag flormelis. Lige til at spise …

▶️ Hop direkte til opskriften.

Perfekt både på morgenbordet i stedet for det klassiske wienerbrød eller til en kop eftermiddagskaffe. En stjernekage eller et stjernebrød ser lidt kompliceret ud, men er faktisk ret nem at bage. I videoen herover kan du se præcis, hvordan den skal foldes.

I modsætning til wienerbrød er denne skønne Nutella brioche lavet af en briochedej, altså en gærdej med lidt smør i, men som altid har jeg givet den et tvist i en (lidt) sundere retning. Nemlig med fuldkorn.

 

 

Der er masser af gode grunde til at bruge fuldkornsmel, fx flere fibre, flere vitaminer, mindre blodsukkerpåvirkning … Det er heldigvis meget let med Hvid Hvede, der er fuldkornsmel med næsten samme gode bageevne som almindelig hvedemel. I denne Nutella brioche har jeg blandet Hvid Hvede med almindelig hvedemel, så bageevnen er i top – og har så tilsat yderligere fuldkornsmel for at få endnu mere grovhed. Det gør Nutella briochen til en knapt så stor udgift i sundhedsregnskabet.

 

Nutella brioche stjernekage opskrift
Lagene af Nutella gør briochen til en sød og saftig mundfuld.

 

 

Lille tip: Nutella kan være svær at smøre ud på de tynde dejcirkler, men to ting kan gøre det nemmere: Sæt glasset med Nutella et par sekunder i mikrobølgeovnen (husk at fjerne al sølvfolie fra kanten) eller sæt glasset i en skål med varmt vand i et par minutter. Så bliver det meget lettere at fordele.

 

Nutella brioche / stjernekage med fuldkorn

25 g gær
2 dl mælk
1 spsk sukker
2 æg
200 g hvid hvede (Køb det her hos Bagetid.dk)
100 g fuldkornshvedemel (køb fx dette økologiske)
200 g almindeligt hvedemel
1 tsk salt
revet skal af 1/2 økologisk citron
50 g smeltet smør
200 g Nutella
1 æg til pensling
Flormelis til pynt

 

Meget mere fuldkorn: Find alle CookingClubs opskrifter på kager og brød bagt med fuldkorn her.

 

Sådan bager du en Nutella-stjernekage

  1. Smuldr gæren i en stor røreskål. Lun mælken en smule, så den er lillefingervarm, og hæld den over. Tilsæt sukker og rør gæren ud. Pisk de to æg i.
  2. Bland de tre slags mel sammen med salt, citronskal og smeltet smør. Rør dejen sammen og hæld den ud på et meldrysset bord. Ælt dejen godt igennem og juster med lidt mere mel, hvis den trænger. Stil den til hævning i en skål dækket med et rent viskestykke. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse – det tager ca en time.
  3. Slå dejen ned, del den i fire stykker og rul dem ud i tynde cirkler – lidt mere end 30 cm i diameter. Det gør ikke noget, hvis cirklerne ikke er helt cirkelrunde – de skal skæres til senere. Smør et lag Nutella på tre af dejcirklerne og læg dem oven på hinanden – den øverste cirkel skal ikke have Nutella på! Læg en stor tallerken oven på og brug den til at skære kanterne rene efter, så kagen bliver smukt rund.
  4. Tryk et almindeligt drikkeglas lidt ned i midten af kagen, og skær herefter 16 snit helt igennem lagene, så kagen bliver delt i 16 lige store strimler. Tag fat i strimlerne to og to. Rotér dem først to hele omgange og til sidst yderligere en halv omgang, så enderne er lodrette. Pres enderne godt sammen, så de ikke går op under efterhævning og bagning. Brug evt et par dråber vand til at “lime” dejen sammen med. Det kan godt anbefales at se videoen ovenfor – der er det meget let at gennemskue fremgangsmåden.
  5. Dæk Nutella briochen med et rent viskestykke eller et par stykker husholdningsfilm, og lad den efterhæve i 30-40 minutter. Pisk et æg sammen og pensl rigeligt. Træk briochen med bagepapiret over på en bageplade og sæt den i ovnen i 18-20 minutter ved 180 grader (varmluft).
  6. Lad briochen køle af, og drys den herefter med lidt flormelis gennem en sigte. Spis den helst samme dag – eller lun den lidt på brødristeren dagen efter.

 

Del opskriften:
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Nutella brioche med fuldkorn
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
4.51star1star1star1star1star Based on 18 Review(s)