Karamelkage med kokos

Karamelkage med kokos
Karamelkagen er god at byde – særligt udvalgte – gæster. Skær den i små tern, så de er lige til at hapse.

Karamelkage med kokos er sådan en kage, du kun serverer til dine absolut bedste venner. (I virkeligheden vil du helst beholde den selv.) Den er lynhurtig at lave og smager u-i-mod-ståeligt.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Opskriften har cirkuleret rundt i min vennekreds, og det har ofte været på tale, at jeg skulle lave en “sund” udgave af karamelkagen. Jeg har bare ikke rigtig haft lyst til at ændre på den oprindelige, temmelig usunde, men ekstremt velsmagende opskrift.

Det har jeg ikke desto mindre gjort nu. Jeg vil ikke prøve at bilde dig ind, at den er decideret sund. Men den er sundere end før. Der er mindre sukker i, og noget af det er erstattet med honning (jo, honning er stadig bare søde kulhydrater, men der sniger sig i det mindste lidt vitaminer med. I modsætning til raffineret sukker, der er renset for alt.)

Jeg har også skåret lidt på mængden af smør, men den største forandring er melet. Hvedemelet er erstattet af fuldkornsrismel og mandelmel. Dermed kan karamelkagen både kalde sig “fuldkorn” og ikke mindst “glutenfri”.

Du kan naturligvis sagtens bage karamelkagen med hvedemel, hvis du ikke bekymrer dig om gluten. Så vil jeg anbefale, at du bruger “hvid hvede”, som er en meget bagevenlig fuldkornsvariant. Brug 125 g hvid hvede i stedet for mandelmel og rismel.

 

Karamelkage med kokos


100 g kokosmel
100 g fuldkornsrismel
25 g mandelmel
100 g brun farin
1 tsk bagepulver
2 spsk flydende honning
100 g smør
1 dåse kondenseret mælk (400 g)
75 g mørk chokolade
25 g hvid chokolade

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 180° C (varmluft). Bland de tørre ingredienser – kokosmel, brun farin, rismel, mandelmel og bagepulver i en røreskål. Smelt smørret og tilsæt det sammen med honningen. Bland det hele godt sammen.
  2. Læg bagepapir i en kageform – ca 18×25 cm – og fordel dejen i formen. Tryk dejen godt sammen. Hæld den kondenserede mælk ud over kagen. Mælken fordeler rimelig meget sig selv, men hjælp den gerne helt ud i kanterne. Bag karamelkagen 20 minutter. Den er klar, når karameltoppingen er gylden.
  3. Hak og smelt den mørke chokolade – evt. i mikrobølgeovn, hvis du har en. Ellers over vandbad. Fordel chokoladen på kagen. Hak den hvide chokolade fint, og drys den på. Lad chokoladen stivne, før du skærer karamelkagen i små tern, ca 2×2 cm.
Del opskriften: