Fra gas til induktion … madlavning uden ild?

Del:
induktion induktionskogeplade bora x pure cookingclub
Både madlavning og fotografering i CookingClub-køkkenet er blevet nemmere efter skiftet fra gas til induktion.

Kan man lave mad uden ild? Men … hvor kommer varmen så fra???

Jeg var skeptisk, skal jeg indrømme, forud for skiftet fra det ældgamle gaskomfur til en topmoderne induktionskogeplade. Måske i et anfald af forstokket vildmarks-romantik (vildmands-romantik?) … Sådan noget med åben ild og mad man selv lige har jaget, fanget eller plukket …

Heldigvis forsvandt bekymringerne som damp gennem udsugningen i den nye kogeplade.

Nu sætter jeg bare en stegepande på den helt kolde, rene, kulsorte glasplade … og sekunder efter kan jeg stege, sautere, brase, simre og koge! For der kommer jo masser af varme fra induktion, og endnu vigtigere; der er fuld kontrol med varmen fra det laveste simreblus til max bulder på styrke 9. Oven i købet har kogepladen en holde-varm-funktion – en så lav varmeindstilling har gaskomfuret alligevel aldrig kunnet præstere.

Der er en stribe andre teknologiske fordele ved induktion, som det gamle gaskomfur ikke kunne byde på; fx at blusset slukker, når du fjerne gryden (det er sket mere end én gang, at jeg har glemt at slukke gasblusset …). To blus – eller kogezoner, som det nu hedder – kan slås sammen til ét stort. Og at emfanget starter automatisk, når der er behov for det. Smart.

 

Madlavning på øen

Kogepladen er monteret i min nye, kæmpestore køkkenø, som i sig selv er en revolutionerende fornyelse i familiens køkken. Nu har vi ikke længere et køkkenbord, et spisebord og et komfur, men ét stort fælles område hvor vi både forbereder, tilbereder – og nyder.

Det er både hyggeligt og praktisk at tilberede maden midt på køkkenbordet. Og i fraværet af ild kan man trygt læne sig ind over kogepladen for at kigge til maden, ligesom man kan sidde lige ved siden af og spise uden at bekymre sig om varmen. Man kan endda komme til “komfuret” fra alle sider … lige række over og røre i gryden eller hælde de frisksnittede grøntsager på stegepanden.

Rent professionelt har den nye køkkenø og den nye induktionskogeplade med bord-emfang givet langt bedre muligheder for at fotografere og filme, når jeg laver nye opskrifter til CookingClub. Se bare billedet i denne artikel – det havde jeg ikke kunne skyde ved det gamle gaskomfur.

 

Stegeosen forsvinder ned i bordet

Der hænger ingen emhætte over øen, for induktionskogepladen (en Bora X Pure) har indbygget sug – et såkaldt bord-emfang. Det er nærmest magisk at se damp og stegeos blive suget ned i bordet og bare forsvinde … Du har måske set reklamerne og tvivlet, men den er god nok. Det er sådan, det virker.

Jeg valgte modellen med kulfilter og recirkulation. Her trækkes stegeosen gennem et fedtfilter og et kulfilter, der effektivt fjerner lugt. Den rensede luft føres ned bag underskabene og ud gennem en åbning i soklen. Ingen rør, minimal støj og ikke mindst: Ingen emhætte der hænger i vejen for fotooptagelserne (og som man ustandseligt støder hovedet på).

CookingClub-køkkenet er simpelthen blevet et rendyrket “samtalekøkken”. Det oplagte samlingspunkt for alle i huset. Uanset om der steges, hakkes, spises eller snakkes.

 

Kom godt i gang med madlavningen: Find masser af nemme opskrifter på lækre hovedretter her.

 

For god ordens skyld; induktionskogepladen er udvalgt, købt og betalt af CookingClub. Bora har ikke haft indflydelse på teksten.

Del: