Cookies med valnødder og mørk chokolade

Ben's cookies
Sæt låget godt fast på kagedåsen … ellers er dine nybagte Ben’s Cookies væk på et øjeblik.

Har du været i London, har du måske været så heldig at smage nogle af Ben’s Cookies’ fantastiske, overdådige cookies. Her er opskriften, så du kan bage dem selv.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Ben’s Cookies har vist omkring 10 varianter; lyse, mørke, med hvid chokolade, mørk chokolade, valnødder, pecannødder, tranebær eller det hele på én gang … Her laver vi mørke cookies med store stykker mørk chokolade og valnødder.

Jeg har som altid brugt Hvid Hvede, som er fuldkornshvedemel med lige så gode bageevner som almindeligt hvedemel, men med gode sager fra fuldkorn – blandt andet masser af gavnlige kostfibre. Det tager disse ellers “småkriminelle” cookies et skridt i en sundere retning.

Prøv også: Flapjacks – Skønne engelske havregrynsfirkanter.

Det er en tyk og fast cookie med en konsistens nærmest som en chokoladekage eller en brownie, men hver bid byder desuden på både knasende nødder og store, chunky chokoladestykker.

Prøv selv at variere fyldet, skift fx valnødder ud med pecannødder eller mandler. Eller brug hvid chokolade i stedet for halvdelen af den mørke. Mulighederne er næste uendelig, men alle vældig velsmagende. Her kan du lade dig inspirere.

 

Ben’s Cookies med valnødder og mørk chokolade


300 g rørsukker
150 g smør
1 æg
275 g hvid hvede
75 g kakao
1 tsk bagepulver
100 g mørk chokolade
75 g valnødder

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
  2. Smelt smørret og pisk det med sukkeret indtil sukkeret er helt opløst. Pisk ægget i. Tilsæt hvedemel, cacao og bagepulver og rør dejen godt sammen. Den er ganske fast og tung, men bare rolig – det er meningen.
  3. Hak den mørke chokolade og valnødderne groft. Meget groft. Det skal være store, tygbare stykker. Vend dem i dejen.
  4. Læg bagepapir på en bageplade. Form kugler af dejen på størrelse med golfbolde (eller bordtennisbolde, hvis du ikke spiller golf). Dejen er så fast, at du kan trille dem med hænderne. Giv dem et let tryk, så de flader lidt ud, men ikke for meget – det er meningen, at de skal være tykke.
  5. Bag cookie’erne ved 200°C i 10 minutter. Lad dem køle af på en bagerist, og opbevar dem i en tætsluttende kagedåse.
Del opskriften: